1. Абоімова О.М. Особливості сезонного розвитку видів роду Juglans L. в умовах Київського Полісся. Науковий вісник НЛТУ України. 2020. Т. 30. № 2. С. 33–37.
2. Шпак Н.П. Проходження основних фенологічних фаз Ssorbus torminalis (l.) Crantz. Екологічні науки. 2019. № 1(24). Т. 2. С. 144–149. DOI: 10.32846/2306-9716-2019-1-24-2-28
3. Чуй О.В. Фенологічний ритм розвитку та динаміка ростових процесів Pulsatilla grandis Wend. в екологічних умовах Західного Поділля. Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. 2014. Вип. 20. № 1100. С. 381–386.
4. Балабак О.А. Фенологічні особливості росту і розвитку вегетативних органів фундука (Corylus domestica Kosenko еt Opalko) залежно від температури в умовах правобережного Лісостепу України. Науковий вісник НЛТУ України. 2016. Вип. 26.7. С. 57–63.
5. Kishchak O.A., Kishchak Yu.P. Scientific achievements and realities of the sweet cherry cultivation intensification at the current stage of the horticultural science development. Gardening. 2021. 76. P. 71–81. DOI: 10.35205/0558-1125-2021-76-71-81.
6. Колесніченко О.В., Григорюк І.П., Грисюк С.М. Фенологічні аспекти розвитку рослин каштана їстівного (Castanea sativa mill.) в екологічних умовах Київського мегаполісу. Наукові доповіді НУБіП України. 2011. № 1 (23). 13 с.
7. Investigation into sugars accumulation in sweet cherry fruits under abiotic factors effects / I. Ivanova et al. Agronomy Research. 2021. 19(2). P. 444–457. DOI: 10.15159/ar.21.004
8. Investigation of the response of sweet cherries to root mycorrhisation with biologics for sustainable horticulture development / T. Gerasko et al. Scientific Horizons. 2023. 26(5). P. 76–88. DOI: 10.48077/ scihor5.2023.76
9. Складові фотосинтетичної діяльності дерев сортів черешні в умовах Правобережного Лісостепу України / Л.А. Шубенко та ін. Агробіологія, 2022. № 1. С. 137–144. DOI: 10.33245/2310-9270- 2022-171-1-137-144
10. Majd Barzoki M. Determination of Phenological Stages and Temperature Requirements of Cherry Prunus avium (Case Study of Barzok City). 2020. Nivar. 44(110). P. 121–130. DOI: 10.30467/nivar.2020.224328.1155
11. Drogoudi P., Kazantzis K., Kunz A. Effects of climate change on cherry production in Naoussa, Greece and Bonn, Germany: Adaptation strategies. Euro-Mediterranean Journal for Environmental Integration. 2020. 5. No 12. DOI: 10.1007/s41207-020- 0146-5.
12. Alvarez Eduardo von Bennewitz, CazangaSolar Rodrigo, Carrasco-Benavides Marcos. Studying phenological stages of cherry (Prunus avium L.) using field observations and satellite-derived vegetation indexes. IDESIA (Chile). 2018. Vol. 36, No 1. P. 65–71.
13. Kishchak O., Hrynyk I., Barabash L., Kishchak Yu. Technological aspects of the creation of intensive plantations of cherries in Forest-Steppe of Ukraine. Bulletin of Agricultural Science. 2020. 98(3). P. 27–37. DOI: 10.31073/ agrovisnyk202003-04.
14. Sarisu H.C. Change of flowering and harvest dates of cherry varieties with air temperature. Polish Journal of Environmental Studies. 2021. 30(1). P. 351– 359. DOI: 10.15244/pjoes/118645.
15. Shin N., Kotani A., Tei S., Tsutsumida N. Monitoring of cherry flowering phenology with Google Trends. PLoS ONE. 2022. 17(7). e0271648. DOI: 10.1371/journal.pone.0271648
16. Analysis of modern technologies for growing cherry varieties in temperate climates / S. Shahini et al. Scientific Horizons. 2023. 26(8). P. 62–71. DOI: 10.48077/scihor8.2023.62.
17. Кондратенко П.В., Бублик М.О. Методика проведення польових досліджень з плодовими культурами. Київ: Вид-во «Аграрна наука», 1996. 95 с.
18. Features of growth processes of sweet cherry trees of various ripening terms in the conditions of the Right-Bank Forest-Steppe of Ukraine / L. Shubenko et al. Scientific Horizons. 2021. 24(7). P. 61–67. DOI: 10.48077/scihor.24(7).2021.61-67.
19. Fruit development in sweet cherry / E. Vignati et al. Plants. 2022. 11(2). No 1531. DOI: 10.3390/ plants11121531.
20. Features of the Assimilation Surface of Sweet Cherry Trees of Different Ripening Terms / L.A. Shubenko et al. Ecological Engineering & Environmental Technology. 2022. 23(4). P. 101–106. DOI: 10.12912/27197050/150253.