Ви є тут

ВПЛИВ СОРТОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ НА ВРОЖАЙНІСТЬ САЛАТУ ГОЛОВЧАСТОГО В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

Представлено результати дослідження придатності сортів салату головчастого польської селекції до вирощування в умовах Правобережного Лісостепу України. Встановлено особливості настання та проходження фенологічних фаз розвитку рослин залежно від сортових особливостей в умовах зони проведення дослідження. Визначено біометричні параметри рослин в період висаджування розсади у відкритий грунт у фазу початку формування розетки листків та в період збирання врожаю. Проаналізовано показники рівня врожайності за роками дослідження та визначено рівень рентабельності вирощування салату головчастого у відкритому грунті.

Ключові слова: салат головчастий, сорт, Годар, Едіта ожаровська, Єтті, Фортунас, продуктивність, урожайність.

Посилання: 

1. Приліпка О. В. Інноваційний розвиток ефективного функціонування підприємств закритого ґрунту: теорія, методологія, практика: монографія / О. В. Приліпка. – К.: ПП Р.К. Майстер-принт, 2008. – 336 с.

2. Рекеда В. Салаты Украины / В. Рекеда // Настоящий хозяин. – 2006. – № 1. – С. 5.

3. Смилянец Н. Листовые салатные овощи/ Н. Смилянец // Овощеводство. – 2005. – №3. – С. 48.

4. Шишкин Б. Салат: школа выращивания / Б. Шишкин // Сад и огород. – 2007. – № 2 (91). – С. 6–7.

5. Kawalec M. W srodku salata / M. Kawalec // Haslo ogrodnicze. – № 9. – 2006 – S. 131–133.

6. Degregori T. R. Agriculture and modern technologi / T. R. Degregori // State University Press, 2001. – Р. 261–268.

7. Stepowska A. Uprawa salaty w polu i pod oslonami / A. Stepowska, M. Rogowska – Krakow, 2004. – S. 138.

8. Бондаренко Г. Л. Методика дослідної справи в овочівництві і баштанництві / Г. Л. Бондаренко, К. І. Яковенко. – Х.: Основа, 2001. – 369 с.

9. Основы научных исследований в агрономии / [Мойсейченко В. Ф., Трифонова М.Ф., Заверюха А. Х., Ещенко В. Е.]. – М.: Колос, 1996. – 336 с.

10. Грицаєнко З. М. Методи біологічних та агрохімічних досліджень рослин і ґрунтів / Грицаєнко З. М., Грицаєнко А. О., Карпенко В. П. – К.: ЗАТ „НІЧЛАВА“, 2003. – 316 с.

11. Основи наукових досліджень в агрономії / [Єщенко В. О., Копитко П. Г., Опришко В. П., Костогриз П. В.]. – К.: Дія, 2005. – 286 с.

12. Лакін Г. Ф. Біометрія / Лакін Г. Ф. – М.: Вища школа, 1980. – 294 с.

13. ДСТУ 2175–93 «Зеленні овочі». – 1993. – 4 с.

14. ДСТУ ISO 8683-2001 „Салат-латук. Настанови щодо зберігання та транспортування в охолодженому стані” // Електронний ресурс. Режим доступу: http://lindex.net.ua/ua/shop/bibl/473/doc/10301

15. Визначення економічної ефективності технологій, нової техніки, винаходів та завершених наукових розробок в рослинництві / [М. В. Роїк, В. Л. Курило, В. М. Сінченко і ін.]. – К.: ІБКіЦБ НААН України, Нілан-ЛТД, 2013. – 90 с.

16. Економіка праці і соціально-трудові відносини / [Л. А. Гаврилюк, А. Л. Бержанір, М. І. Дяченко]; за ред. проф. Л. А. Гаврилюка. – Умань, 2011. – 416 с.

Завантажити статью: 
ДолученняРозмір
PDF icon ketskalo.pdf206.4 КБ