Ви є тут

ПРОДУКТИВНІСТЬ ГІБРИДІВ БУРЯКА ЦУКРОВОГО В УМОВАХ ПРАВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

Зростання врожайності різних гібридів буряка цукрового досліджували в сівозміні, де всі культури вирощують за рахунок поживних речовин органічної маси побічної продукції попередників, сидеральних парів і післязбиральної сидерації. Найвища в середньому за два роки врожайність була у гібрида Український ЧС-70 – 37,2 т/га і Білоцерківський ЧС-57 – 37,3 т/га. У решти гібридів рівень даного показника був нижчим на 1,5−2,0 т/га. Найвищим приростом за поліпшення умов вирощування, характеризувався гібрид Ялтушківський ЧС-72, який збільшив урожайність з 28,0 т/га в 2012 році до 41,8 т/га в 2013 році. У середньому за два роки найвищу цукристість показали гібриди Уманський ЧС-76 і Слов'янський ЧС-94 − 16,2 %.

Ключові слова: буряк цукровий, гібрид, урожайність.

Посилання: 

1. Роїк М.В. Методика проведення експертизи сортів цукрових буряків на відмітність, однорідність та стабільність / М.В. Роїк, Е.Р. Ермантраут, В.О. Борисик. − Київ, 2000. − 14 с.

2. Роїк М.В. Чутливість цукрових буряків до добрив / М.В. Роїк, А.С. Заришняк, Ю.С. Іоніцой // Цукрові буряки. – 2001. − № 5. – С. 8-9.

3. Гончарук Г.С. Якісна сівба – запорука високого врожаю / Г.С. Гончарук // Цукрові буряки. –2001. – №2. – С. 8–9.

4. Бевз М.М. Залежність продуктивності цукрових буряків від сортових відмін / М.М. Бевз // Цукрові буряки. – 2000. – №6. – С. 8–9.

5. Кляченко О.Л. Продуктивність і якість сортів та гібридів цукрових буряків / О.Л. Кляченко // Цукрові буряки. –2000. – №4. – С. 14–5.

6. Порівняльна оцінка продуктивності та стійкості до хвороб гібридів цукрових буряків різного походження / А.О. Яценко, А.В. Моргун, А.М. Сливченко, Л.В. Вишневська // Збірник наукових праць Уманського державного аграрного університету. – Умань. – 2003. – Вип. 56. – С. 70–75.

Завантажити статью: 
ДолученняРозмір
PDF icon vishnevska_1_2014.pdf315.15 КБ